Background

Wie Zijn Wij?

In het Pieterskwartier, in het oude centrum van Leiden aan de voet van de Pieterskerk, ligt de Kloksteeg. Op nummer 3 in de Kloksteeg, in een schitterend oud dubbelpand, is Restaurant De Klok gevestigd. De trotse eigenaren van dit prachtige restaurant zijn Lars Mieremet & Marvin van der Bent.


Wat is je functie in Restaurant De Klok? 

Lars: “Mijn passie en liefde ligt in het koken. Ik streef er naar de meest mooie, fascinerende, en creatieve gerechten te creëren. Met natuurlijk het allerbelangrijkste, een smaakvolle sensatie aan mijn gasten serveren.”

Marvin: “Mijn liefde gaat uit naar het gastheerschap, etiketten, wijn-spijs- combinaties e.d.. Wat ik het allerleukste vind aan het gastheerschap is de gast, voor een paar uur, even al de zorgen te laten vergeten door hem of haar een geweldige avond te bezorgen.”

Wat is de visie van Restaurant De Klok?

Marvin: “Wij vinden het enorm zonde dat veel gelegenheden tegenwoordig gestript en ontdaan worden van hun identiteit. Omdat Restaurant De Klok gevestigd is in zo’n mooi oud pand, wilde wij het restaurant een echt klassiek uiterlijk geven. In het restaurant hangen meerdere kroonluchters, hebben wij klassiek wit tafellinnen op de tafels, en hebben wij de muren antiekgroen geschilderd. Een ander voorbeeld van de klassieke gastronomie is dat ik alleen gebruik maak van vergeten topwijnen uit de ‘oud Europese wijn wereld’.”

Lars: “De slogan die wij al tijden gebruiken voor in ons restaurant is: Klassiek met een knipoog naar nu. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van al die restaurants die steeds maar moderner worden, met allemaal tovermiddeltjes gaan werken, en vergeten waar de roots van het koken liggen. Ik wil vooral Europees klassieke gerechten maken met een kleine moderne draai eraan.”