Background

Welkom bij Restaurant De Klok

Onze visie is vooral liefde voor de klassieke keuken en service.
Geen ‘nieuw met een knipoog naar vroeger’ maar ‘klassiek met een knipoog naar nu’.
In dit prachtige, authentieke pand zetten wij gepassioneerd
alles op alles om u heerlijk te laten genieten.

Al jaren zijn wij op zoek naar gerechten en wijnen uit de klassieke keukens van Europa.
Wij hebben samen vele streken in diverse landen bezocht,
van België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal en Italië
tot noordelijke landen als Zweden en Noorwegen.
De culturen uit deze landen willen wij samenbrengen in ons restaurant.
Met een knipoog naar hier en nu natuurlijk.

Namens ons team wensen wij u een heerlijk, tijdloos diner.

Lars en Marvin
Restaurant De Klok


Laat uw keuze over aan de chef

4 gangen verrassingsmenu 40
5 gangen verrassingsmenu 47
6 gangen verrassingsmenu 54

Indien gewenst serveren wij een bijpassend wijnarrangement
6,50 per glas

Hebt u speciale wensen, diëten en/of allergieën, vertel het ons.


Aperitief

De Gillardeau oester is vol en vlezig en heeft uiteindelijk een zoetige smaak
met een lichte hint van komkommer in zich.
De absolute topper onder de oesters.
Dagvers, beperkt voorradig

Gillardeau oesters per stuk 3,75


Voorgerechten

Pieterman – 9.50
Gebrande pietermanfilet met schaafsel van bloemkool,
mousse van bloemkool en vinaigrette van kalamansi

Paling en eendenlever – 14,50
Gerookte dikke palingfilet gelakt met biet en aceto balsamico,
structuren van eendenlever en gemarineerde Granny Smith

Lam – 11,50
Paté van lamsvlees, asperges en pistache met compôte van ui

Waldorf – 9,50
Fijne salade met creme van knolserderij, walnoot, appel, rozijnen,
krullen van bleekselderij, roodlof en yoghurt

Zwezerik – 13,50
Krokant gebakken zwezerik, aardappelrösti en jus de veau met karamel

Hebt u speciale wensen, diëten en/of allergieën, vertel het ons.


Hoofdgerechten
(geserveerd met seizoensgroenten en aardappelgarnituur)

Tournedos (supplement eendenleverterrine 5,50) – 23,50
Rosé gebakken ossenhaas met jus van Pedro Ximénez

Dorade – 19,50
Op de huid gebakken doradefilet met beurre blanc van zeekraal en zeewier

Tarte tatin – 18,50
Hartige tarte tatin met asperges, gepocheerd ei en luchtige hollandaise

Kalfslever – 19,50
Gebakken kalfslever, klassiek met appel, ui en saus van gerookt spek

Lamsrack – 23,50
Rose gebakken Hollands lamsrack met kroketje van lamsschouder en saus van Mede (honingwijn)

Lekker voor erbij – wisselend aardappel garnituur – 4,50

Hebt u speciale wensen, diëten en/of allergieën, vertel het ons.


Nagerechten

Chocolade – 9,50
Trifle met witte chocolademousse, whisky mascarpone, framboos,
crumble van pure chocolade en geslagen room

Appel – 8
Mousse en sorbet van appel, spiegel van zuurtjes en crumble van nougatine

Macaron XL – 9
Grote macaron met vulling van rood fruit en merengue

Kaasplateau – 13,50
Selectie van Europese kazen

Caffé Gourmèt – 7,50
Koffie / Thee naar keuze met huisgemaakte friandises

Hebt u speciale wensen, diëten en/of allergieën, vertel het ons.


Week menu

3 gangen naar keuze
(gerechten zijn ook à la carte te bestellen)

€ 32,50

Buikspek & Whisky-Honing
of
Bisque van Langoustine & Vanille

***

Maïskip & Knoflook-gevogeltejus
of
Skrei & Vadouvan

***

Zoete biet & Geitenkaas
of
Peer & Nougatine

Hebt u speciale wensen, diëten en/of allergieën, vertel het ons.