Background

Welkom bij Restaurant De Klok

Onze visie is vooral liefde voor de klassieke keuken en service.
Geen ‘nieuw met een knipoog naar vroeger’ maar ‘klassiek met een knipoog naar nu’.
In dit prachtige, authentieke pand zetten wij gepassioneerd
alles op alles om u heerlijk te laten genieten.

Al jaren zijn wij op zoek naar gerechten en wijnen uit de klassieke keukens van Europa.
Wij hebben samen vele streken in diverse landen bezocht,
van België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal en Italië
tot noordelijke landen als Zweden en Noorwegen.
De culturen uit deze landen willen wij samenbrengen in ons restaurant.
Met een knipoog naar hier en nu natuurlijk.

Namens ons team wensen wij u een heerlijk, tijdloos diner.

Lars en Marvin
Restaurant De Klok


Stel uw eigen menu samen

Gebruik de gehele menukaart
gerechten met *** rekenen wij een supplement van 3,50 euro

3 gangen menu  37
4 gangen menu  45
5 gangen menu  52
6 gangen menu  58

Indien gewenst serveren wij een bijpassend wijnarrangement
6,75 per glas
Ook als “BOB” arrangement te bestellen (halve glazen)

Houdt u niet van verrassingen,
sla gerust onze zeer uitgebreide wijnkaart open


Voorgerechten

“Majestic” Oesters  4 stuks (of per stuk 3,50 )
Naturel of met komkommer & Kumquat

Ham en meloen
Dungesneden gedroogde Sallandse plaatham met
verschillende soorten en bereidingen van meloen en gel van
witte aceto balsamico

Eendenlever
Zachte mousse van eendenlever met daarbij in tomatenolie gekonfijte rivierkreeftjes en compote van kumquat en bergamot

Heilbot
Gepekelde en daarna glazig gebakken heilbotfilet met
krokant van lijnzaad en frisse structuren van komkommer en radijs

Octopus
Langzaam gegaarde octopustentakel met chutney van rode ui
en schuim van limoen

Zwezerik***
Krokant gebakken kalfszwezerik met boerenmeisjes,
tarte-tatin van appel en jus van calvados

Tomaat
Tomaat, gekonfijt, tartare, chips, poeder, bouillon en ravioli

Hebt u speciale wensen, diëten en/of allergieën, vertel het ons.


Hoofdgerechten

Tournedos Rossini***
Gebakken tournedos met krokante brioche,
saus van Madeira met cèpes, daarop gebakken foie gras

Parelhoender
Sous-vide gegaarde parelhoenderfilet
met polenta, gepofte knoflook en sauce provençale

Schol
Gebakken scholfilet met frisse saus van kruisbes, venkel en dille
met tuinboon, doperwt en creme van zoete aardappel

Uiteraard kunt u ook vegetarisch bestellen.
Vraag hiernaar bij onze collega’s

Wij serveren onze hoofdgerechten met seizoensgroenten en voldoende koolhydraten, alsnog grote trek, laat het ons weten

Hebt u speciale wensen, diëten en/of allergieën, vertel het ons.


Nagerechten

Baba au citron
Baba au citron met roomijs van lemoncurd,
merengue en spongecake van citroen

Ananas
Zacht gekarameliseerde ananas, crème anglaise met kardemom,
witte chocolade rhum sorbetijs en karamelkletskop

Kaasplateau***
Selectie van Europese kazen

Hebt u speciale wensen, diëten en/of allergieën, vertel het ons.


Restaurant De Klok

All-In Deal

3 gangen chefsmenu all-in

€ 55,00

inclusief
Wijnarrangement 3 glazen
Tafelwater & brood
Koffie / Thee

Niet in combinatie met andere acties en/of kortingen.
Hebt u speciale wensen, diëten en/of allergieën, vertel het ons.